062 205 366 (0) (0)    

Bentonit za bistrenje vina 100g

NAZAD

Kategorija: oprema-za-vino-i-rakiju


bentonit-za-bistrenje-vina-100g

CENA: 150 din.

Odaberi količinu


Primenjuje se za bistrenje i proteinsku stabilizaciju belih i roze vina tokom alkoholne fermentacije i finalizacije vina.

Robno ime: Bentostab poudre

Fizicki opis: prah

ProizvoÄ‘ac: Institut OEnologique de Champagne, ZI de Mardeuil – Allée de Cumières, BP 25 – 51201 EPERNAY Cedex France

Vina razlivena u boce cesto su sklona mucenju, koje se javlja usled prelaska termolabilnih belancevina u nerastvorljivo stanje. Ukoliko se sira tretira bentonitom, u velikoj meri se uklanjaju belancevinaste materije i vino se brze bistri. Međutim, deo belancevinastih materija prelazi u vino, a jedan deo se oslobađa iz celija vinskog kvasca. Stoga je neophodno vrsiti bistrenje vina pre razlivanja u boce, ukoliko su one namenjene duzem cuvanju. Fine cestice montmorilonita u Bentostabu poseduju moc izuzetne absorpcije koloida. Bentostab osigurava proteinsku stabilnost i povecava potencijal vina za hladnu stabilizaciju.

Uputstvo za upotrebu: 

U odgovarajucu kolicinu bentonita postepeno uz mesanje dodati 20 puta vise hladne vode. Ostaviti da stoji 6 do 12 sati, odliti visak vode pa sipati u vino uz mesanje i pretatakanje.

Doziranje:
30 – 100 g/hL kada je u pitanju sira.
10 – 70 g/hL za vino.
Pozeljno je uraditi testove radi određivanja potrebne doze.

Brendovi

 

 

RS AGRAR GROUP 2013

 

Bulevar Mihaila Pupina 10 i, Beograd

Novi Beograd

 

Politika privatnosti

Ova web stranica ne koristi kolačiće. Politika privatnosti

Pravilnik o reklamacijama

 

 

 

Novosti

 

Tražimo poslovne prostore u sledećim mestima:

NOVI SAD

PANČEVO

LAĆARAK

PETROVARADIN

BEOGRADSKE PIJACE

IRIG

SREMSKI KARLOVCI

BARAJEVO

SREMSKA KAMENICA

 

Za sve dodatne informacije pozovite sledeće telefone:

022/480-417; 022/480-412;

Pratite nas


DESIGN | TEKOMS