Bentonit za bistrenje vina 100g

NAZAD

 

Bentonit za bistrenje vina 100g


bentonit-za-bistrenje-vina-100g

CENA: 99.00 din.

 

ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

 

NARUČITE

 

Primenjuje se za bistrenje i proteinsku stabilizaciju belih i roze vina tokom alkoholne fermentacije i finalizacije vina.

Robno ime: Bentostab poudre

Fizicki opis: prah

ProizvoÄ‘ac: Institut OEnologique de Champagne, ZI de Mardeuil – Allée de Cumières, BP 25 – 51201 EPERNAY Cedex France

Vina razlivena u boce cesto su sklona mucenju, koje se javlja usled prelaska termolabilnih belancevina u nerastvorljivo stanje. Ukoliko se sira tretira bentonitom, u velikoj meri se uklanjaju belancevinaste materije i vino se brze bistri. Međutim, deo belancevinastih materija prelazi u vino, a jedan deo se oslobađa iz celija vinskog kvasca. Stoga je neophodno vrsiti bistrenje vina pre razlivanja u boce, ukoliko su one namenjene duzem cuvanju. Fine cestice montmorilonita u Bentostabu poseduju moc izuzetne absorpcije koloida. Bentostab osigurava proteinsku stabilnost i povecava potencijal vina za hladnu stabilizaciju.

Uputstvo za upotrebu: 

U odgovarajucu kolicinu bentonita postepeno uz mesanje dodati 20 puta vise hladne vode. Ostaviti da stoji 6 do 12 sati, odliti visak vode pa sipati u vino uz mesanje i pretatakanje.

Doziranje:
30 – 100 g/hL kada je u pitanju sira.
10 – 70 g/hL za vino.
Pozeljno je uraditi testove radi određivanja potrebne doze.

 

Media


Edukacija


Odeljak Edukacija predstavlja niz stručnih testova za naše zaposlene koji neprestano rade na svom ličnom stručnom razvoju i taj način, Vama kao našim kupcima, u svakom trenutku mogu da daju stručan savet vezano za neki artikal iz naše prodavnice.

Detaljnije

 

Novosti


Tražimo poslovne prostore u sledećim mestima:

    NOVI SAD BOGATIĆ PANČEVO ŠABAC LAĆARAK PETROVARADIN BEOGRADSKE PIJACE IRIG SREMSKI KARLOVCI BARAJEVO SREMSKA KAMENICA VRČIN

Za sve dodatne informacije pozovite sledeće telefone:

022/480-417; 022/480-412; 063/367-696

 

Brendovi

 

DESIGN | TEKOMS