062 205 366 (0) (0)    

VINSKI KVASAC 10 g

NAZAD

Kategorija: oprema-za-vino-i-rakiju


vinski-kvasac-10-g

CENA: 195 din.

Odaberi količinu


Uloga kvasca je da pokrene fermentaciju pri kojoj se njihovim metabolizmom šećer prevodi u alkohol. Dosadašnja tradicija nije podrazumevala upotrebu selekcionisanih kvasaca, već se fermentacija zasnivala na radu "divljih kvasaca", što je u većini slučajeva razlog veće količine neprevrelog šećera u rakiji. 

Novo vreme podrazumeva nove metode, naročito ukoliko se njihov rezultat ogleda u kvalitetu samog proizvoda. Upotrebom enzima i kvasaca poboljšavate mirisna svojstva, voćne arome i sam kvalitet rakije

Razmutiti kvasac uz blago mešanje i to u odnosu 1:10, odnosno 1kg kvasca u 10 l zaslađene vode (1-2%) i na temperaturi od 37-40°C. Posle rehidracije koja traje 15 min. dodati smesu u ekvivalentnu količinu šire, ostaviti da odstoji narednih 15 min. i zatim dodati sukcesivno u celu masu šire uz mešanje radi homogenizacije.
Napomena: razmutiti kvasac u vodi, da bi se izbeglo stvaranje grudvica. Ne ostaviti kvasac u fazi rehidracije duže od potrebnog (max 30 min.)..

Brendovi

 

 

RS AGRAR GROUP 2013

 

Bulevar Mihaila Pupina 10 i, Beograd

Novi Beograd

 

Politika privatnosti

Ova web stranica ne koristi kolačiće. Politika privatnosti

Pravilnik o reklamacijama

 

 

 

Novosti

 

Tražimo poslovne prostore u sledećim mestima:

NOVI SAD

PANČEVO

LAĆARAK

PETROVARADIN

BEOGRADSKE PIJACE

IRIG

SREMSKI KARLOVCI

BARAJEVO

SREMSKA KAMENICA

 

Za sve dodatne informacije pozovite sledeće telefone:

022/480-417; 022/480-412;

Pratite nas


DESIGN | TEKOMS