poljoprivedne-apoteke-u-beogradu

RATAR - Poljoprivredne apoteke Beograd

DISKONT: 062 / 205 - 366

 

 

NAZAD

 

LETOL 1 L


letol-1-L

CENA: 499.00 din.

 

ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

 

NARUČITE

 

Folijarni insekticid i akaricid, okvašivač i oteživač.

Аktivna materija: 
Parafinsko ulje 790 g/l

Grupa: 
Mineralna ulja

Formulacija: 
Koncentrat za emulziju (ЕC)

Klasifikacija rezistentnosti:
UN

Кarakteristike:
Prema ЕPА (Environmental Protection Agency) čisto ulje je označeno kao inertna supstanca.
Mehanizam delovanja na insekte i grinje nije precizno utvrđen. Smatra se da zatvara traheje (sisteme za disanje kod insekata i grinja), pa izaziva gušenje.
Ulje smanjuje površinski napon kapi vode, pa se smatra i okvašivačem. Može zatvoriti stome na listu ili plodovima, pa se ne sme dva puta uzastopno koristiti. Dodaje se mnogim pesticidima za bolje kvašenje lista i ploda, kao i za sprečavanje brzog sušenja. Ulje kao oteživač omogućava drugim preparatima da padnu na list. Letol EC se može koristiti avio primenom.

Primena:
Kod jabuke za suzbijanje crvene voćne grinje (Panonychus ulmi) i baštenskog pauka (Tetranychus urticae). Vreme primene je u početku razvića populacija grinja u koncentraciji od 1% (100 ml/10 l vode), a ako su formirane populacije, onda u koncentaciji od 2% (200 ml/10 l vode).
Ako su u jabučnjaku prisutne kalifornijske štitaste vaši (Q. perniciosus), prag tolerancije je nula, pa se suzbijanje obavlja zimskim prskanjem, odnosno primenom Letol EC u koncentraciji 3-4%, uz dodatak Imidan WP 50 u količini od 2 kg/ha. U rezervoar se prvo dodaje Imidan WP 50, a zatim Letol  EC uz stalno mešanje koje se nastavlja i za vreme prskanja.
Letol EC se koristi kao oteživač u količini od 0,8 l/ha pri avio primeni pesticida kao npr. Dimilin® SC-48 u suzbijanju gubara (Lymantria dispar) u šumama ili kod suzbijanja kukuruznog plamenca ili kukuruzne sovice na semenskom kukuruzu i kukuruzu šećercu.
Letol ECu količini od 2,5 l/ha, dodaje se preparatu Amon 020 EW za suzbijanje kruškine buve (Psylla pyri).
U Integralnoj zaštiti voća i povrća koristi se za "maskiranje domaćina" kako bi ometali insekte u pronalaženju biljake hraniteljke na koje polažu jaja.
U toku leta primena Letol EC se izvodi predveče i kada temperature ne prelaze 30 °С.

Мogućnost mešanja:
Letol EC
 se može mešati sa preparatima na bazi bakra (Evere

 

Media


Edukacija


Odeljak Edukacija predstavlja niz stručnih testova za naše zaposlene koji neprestano rade na svom ličnom stručnom razvoju i taj način, Vama kao našim kupcima, u svakom trenutku mogu da daju stručan savet vezano za neki artikal iz naše prodavnice.

Detaljnije

 

Novosti


Tražimo poslovne prostore u sledećim mestima:

    PANČEVO ŠABAC JARAK LAĆARAK PETROVARADIN BEOGRADSKE PIJACE STARA PAZOVA IRIG SREMSKI KARLOVCI GOLUBINCI UMKA BARAJEVO SREMSKA KAMENICA

Za sve dodatne informacije pozovite sledeće telefone:

022/480-417; 022/480-412; 063/367-696

 

 

DESIGN | TEKOMS

POZOVITE