LETOL 1 L

NAZAD

 

LETOL 1 L


letol-1-L

CENA: 499.00 din.

 

ODABERITE KOLIČINU IZ PADAJUĆEG MENIJA I SAČEKATI DA JE KORPA REGISTRUJE

 

NARUČITE

 

Folijarni insekticid i akaricid, okvasivac i otezivac.

Аktivna materija: 
Parafinsko ulje 790 g/l

Grupa: 
Mineralna ulja

Formulacija: 
Koncentrat za emulziju (ЕC)

Klasifikacija rezistentnosti:
UN

Кarakteristike:
Prema ЕPА (Environmental Protection Agency) cisto ulje je oznaceno kao inertna supstanca.
Mehanizam delovanja na insekte i grinje nije precizno utvrđen. Smatra se da zatvara traheje (sisteme za disanje kod insekata i grinja), pa izaziva gusenje.
Ulje smanjuje povrsinski napon kapi vode, pa se smatra i okvasivacem. Moze zatvoriti stome na listu ili plodovima, pa se ne sme dva puta uzastopno koristiti. Dodaje se mnogim pesticidima za bolje kvasenje lista i ploda, kao i za sprecavanje brzog susenja. Ulje kao otezivac omogucava drugim preparatima da padnu na list. Letol EC se moze koristiti avio primenom.

Primena:
Kod jabuke za suzbijanje crvene vocne grinje (Panonychus ulmi) i bastenskog pauka (Tetranychus urticae). Vreme primene je u pocetku razvica populacija grinja u koncentraciji od 1% (100 ml/10 l vode), a ako su formirane populacije, onda u koncentaciji od 2% (200 ml/10 l vode).
Ako su u jabucnjaku prisutne kalifornijske stitaste vasi (Q. perniciosus), prag tolerancije je nula, pa se suzbijanje obavlja zimskim prskanjem, odnosno primenom Letol EC u koncentraciji 3-4%, uz dodatak Imidan WP 50 u kolicini od 2 kg/ha. U rezervoar se prvo dodaje Imidan WP 50, a zatim Letol  EC uz stalno mesanje koje se nastavlja i za vreme prskanja.
Letol EC se koristi kao otezivac u kolicini od 0,8 l/ha pri avio primeni pesticida kao npr. Dimilin® SC-48 u suzbijanju gubara (Lymantria dispar) u sumama ili kod suzbijanja kukuruznog plamenca ili kukuruzne sovice na semenskom kukuruzu i kukuruzu secercu.
Letol ECu kolicini od 2,5 l/ha, dodaje se preparatu Amon 020 EW za suzbijanje kruskine buve (Psylla pyri).
U Integralnoj zastiti voca i povrca koristi se za "maskiranje domacina" kako bi ometali insekte u pronalazenju biljake hraniteljke na koje polazu jaja.
U toku leta primena Letol EC se izvodi predvece i kada temperature ne prelaze 30 °С.

Мogucnost mesanja:
Letol EC
 se moze mesati sa preparatima na bazi bakra (Evere

 

Media


Edukacija


Odeljak Edukacija predstavlja niz stručnih testova za naše zaposlene koji neprestano rade na svom ličnom stručnom razvoju i taj način, Vama kao našim kupcima, u svakom trenutku mogu da daju stručan savet vezano za neki artikal iz naše prodavnice.

Detaljnije

 

Novosti


Tražimo poslovne prostore u sledećim mestima:

    NOVI SAD BOGATIĆ PANČEVO ŠABAC LAĆARAK PETROVARADIN BEOGRADSKE PIJACE IRIG SREMSKI KARLOVCI BARAJEVO SREMSKA KAMENICA VRČIN

Za sve dodatne informacije pozovite sledeće telefone:

022/480-417; 022/480-412; 063/367-696

 

Brendovi

 

DESIGN | TEKOMS