062 205 366 (0) (0)    

Saturn tera

NAZAD

Kategorija: insekticidi


saturn-tera

CENA: 490 din.

Odaberi količinu


Saturn Terra je nesistemični insekticid za suzbijanje zemljišnih insekata. Aktivna materija hlorpirifos pripada grupi organofosfata, koji deluju kao inhibitori aktivnosti acetilholinesteraze centralnog nervnog sistema insekata. Ovakav mehanizam omogućava širok spektar delovanja. Fizičko-hemijske osobine hlorpirifosa obezbeđuju kontaktno, digestivno i respiratorno delovanje. Hlorpirifos u preparatu Saturn Terra nanet je na kukuruzni griz. Kukuruzni griz kao nosač organskog porekla ima svojstvo atraktanta, da privuče štetne insekte, ali i da omogući lakše i ravnomerno unošenje preparata u zemljište.

Zemljišni insekticid sa kontaktnim i digestivnim delovanjem

KUKURUZ: za suzbijanje larvi žičara (Elateridae) u količini 15-20 kg/ha (150-200 g na 100 m2).
Vreme primene: istovremeno sa setvom 1 cm ispod semena ili tretiranjem u redove.

PAPRIKA: za suzbijanje larvi žičara (Elateridae) u količini 15-20 kg/ha (150-200 g na 100 m2).
Vreme primene: istovremeno sa sadnjom rasada.
Saturn Terra unosi se depozitorom za granule, odnosno razbacivačima đubriva. Na istoj površini može se koristiti jednom u toku godine.

Proizvodnja povrća na otvorenom i zatvorenom prostoru, a posebno proizvodnja korenasto-krtolastih biljaka, vrlo je atraktivna za ishranu brojnih zemljišnih štetočina. Skriven način života, vertikalno kretanje insekata i relativno mali izbor insekticida za njihovo efikasno suzbijanje zahtevaju obavezno tretiranje zemljišta.
Preparati na bazi hlorpirifosa formulisani za zemljišnu primenu pokazali su se kao jedno od ekonomski najboljih rešenja u zaštiti useva od zemljišnih štetočina. Rastvorljivost hlorpirifosa u vodi je veoma mala, a time nema ni ispiranja u dublje slojeve, već se preparat zadržava u zoni unošenja obezbeđujući dugotrajnu zaštitu. Potpuna selektivnost na sve useve čini ga sigurnim sredstvom za zaštitu semena i mladih biljaka.
Saturn Terra može da se koristi za tretiranje zemljišta neposredno pre setve useva: strnih žita, suncokreta, šećerne repe, krompira, povrtarskih, uskrasnih biljaka, kao i u proizvodnji voćnih sadnica i rasada.

Brendovi

 

 

RS AGRAR GROUP 2013

 

Bulevar Mihaila Pupina 10 i, Beograd

Novi Beograd

 

Politika privatnosti

Ova web stranica ne koristi kolačiće. Politika privatnosti

Pravilnik o reklamacijama

 

 

 

Novosti

 

Tražimo poslovne prostore u sledećim mestima:

NOVI SAD

PANČEVO

LAĆARAK

PETROVARADIN

BEOGRADSKE PIJACE

IRIG

SREMSKI KARLOVCI

BARAJEVO

SREMSKA KAMENICA

 

Za sve dodatne informacije pozovite sledeće telefone:

022/480-417; 022/480-412;

Pratite nas


DESIGN | TEKOMS