JABUKA: za suzbijanje uzro?nika ?a?ave pegavosti lista i krastavosti plodova jabuke (Venturia inaequalis), u koncentraciji 0,2%, odnosno u koncentraciji 0,1% u vegetaciji.
Vreme primene: u toku mirovanja vegetacije (faza 07 BBCH skale) i do faze mišije uši (faza 10 BBCH skale). Utrošak vode je 600 – 1000 l/ha.
VINOVA LOZA: za suzbijanje plamenja?e (Plasmopara viticola) u koli?ini 1 – 1,5 kg/ha.
Vreme primene: primenom tokom vegetacije, preventivno pred uslove za pojavu i razvoj oboljenja. Utrošak vode je 600 – 1000 l/ha.
PARADAJZ, KROMPIR I LUK: za suzbijanje uzro?nika plamenja?e paradajza i krompira (Phytophthora infestans) i plamenja?e luka (Peronospora destructor) u koli?ini od 1 kg/ha (10 g na 100 m2).
Vreme primene: preventivno pre ostvarivanja uslova za infekciju, a najkasnije po pojavi prvih simptoma i sticanja uslova za širenje oboljenja. Utrošak vode 200 – 400 l/ha u paradajzu, odnosno 400 l/ha u krompiru i luku.
KRASTAVAC: za suzbijanje plamenja?e (Pseudoperonospora cubensis) u koncentraciji od 0,15%, uz utrošak vode 400 l/ha.
LESKA I ORAH: za suzbijanje bakterioza, kao što su bakteriozna plamenja?a oraha (Xanthomonas arboricola pv. juglandis) i bakterioze leske (Xanthomonas arboricola pv. corylina i Pseudomonas syringae pv. avellanae) u koncentraciji od 0,3% uz utrošak 800 – 1200 l/ha.
MALINA I KUPINA: za suzbijanje gljivi?nih oboljenja lista i izdanaka (osim pepelnice) kao što su ljubi?asta pegavost izdanaka (Dydimella applanata), r?a maline (Phragmidium rubi-ideae) i žuta r?a lista i stabla kupine (Kuehneola uredines), u koncentraciji 0,17 – 0,2%, uz utrošak 400 – 800 l/ha.
Vreme primene: tretiranje tokom faze intenzivnog rasta izdanaka (visina 20 – 120 cm) pa do po?etka cvetanja rodnih grana, u intervalima 8 – 10 dana, u zavisnosti od infekcionog potencijala i uslova za zaražavanje, kao i nakon berbe za smanjenjenje infekcionog potencijala.
PAPRIKA: za suzbijanje bakterioznih oboljenja lista i ploda paprike kao što je bakteriozna pegavost lista i krastavost plodova paradajza i paprika (Xanthomonas campestris pv. vesicatoria), kao i uzro?nika crne pegavosti lista paprike (Alternaria solani), u koncentraciji 0,14 – 0,2%, uz utrošak 400 – 800 l/ha.
Vreme primene: tretiranje od razvoja 4 – 5 pravog lista na glavnom stablu do faze razvoja plodova.
PASULJ I BORANIJA: za suzbijanje bakterioznog oboljenja lista i mahuna kao što je uzro?nik oreolne pegavosti lista (Xanthomonas campestris pv. phaseoli), u koncentraciji 0,14 – 0,2%, uz utrošak 400 – 600 l/ha.
CELER: za suzbijanje pegavost lista celera (Septoria apicola), u koncentraciji 0,14 – 0,2%, uz utrošak 300 – 500 l/ha.
Vreme primene: na osnovu prognoze, preventivno, tokom vegetacije u uslovima koji su pogodni za pojavu i razvoj pegavosti lista celera.
ŠE?ERNA REPA: za suzbijanje prouzrokova?a pegavosti lista (Cercospora be