062 205 366 (0) (0)    

Blog

BAKTERIOZA KOSTUNJICAVOG VOCA

23.11.2022
BAKTERIOZA KOSTUNJICAVOG VOCA
Na teritoriji delovanja Srbije vizuelnim pregledom zasada višanja uočeni su simptomi koji upućuju na bakteriozno izumiranje i rak-rane koje izaziva bakterija Pseudomonas syringe pv. syringae,

Detaljnije

Zaštitite svoj voćnjak od Monilije

23.01.2018
Zaštitite svoj voćnjak od Monilije
Čim se primete prvi znaci Monilije treba u najkraćem roku izvršiti potpuno uklanjanje zaraženih grana i delova stabla. Treba imati u vidu da se ova bolest širi kroz srž pa se može desiti da grana izgleda zdravo a iznutra zapravo truli. Zato je rezanje potrebno izvršiti najmanje 30 cm ispod osušenog dela.

Detaljnije

Provereni recepti za hrskave čvarke

05.12.2017
Provereni recepti za hrskave čvarke

29. novembar je za većinu domaćina znak da treba da krenu sa takozvanim “svinjokoljem”. U većini naših krajeva zadržala se tradicija pripremanja domaćih proizvoda od mesa. Odvajaju  se sveži komadi za pakovanje i sušenje, deo za slaninu, čvarke, kobasice i čuvenu krvavicu. Glavni uslov je da se sve obavlja u higijenskim uslovima, a meso prethodno odnese na pregled, zbog trihineloze.

Detaljnije

Slavol za zdrav rod

06.11.2017
Slavol za zdrav rod

Slavol je jedno od najefikasnijih prirodnih djubriva na našem tržištu. Ovo mineralno djubrivo univerzalnog dejstva sertifikovano je od strane nadležnih organa i institucija za upotrebu u organskoj i tradicionalnoj poljoprivrednoj proizvodnji. U pitanju je biopreparat na bazi mikroorganizama koji se koristi za djubrenje:

Detaljnije

Provereni recepti za savršen kiseli kupus

16.10.2017
Provereni recepti za savršen kiseli kupus

Kiseli kupus je tradicionalna srpska salata. Skoro da nema domaćinstva koje ne kiseli kupus u buradima i kacama. Podvarak na bezbroj načina i neizostavna sarma omiljene su zimske poslastice i neizostavni sastojci slavskog menija. Ipak, pre svega potrebno je najpre dobro ukiseliti kupus. Cilj je da do kraja sezone očuvate jedre i čvrste glavice kupusa. Recepata je bezbroj, a svima je zajedničko da se zdrave glavice kupusa se slažu u kacu ili bure za kupus i dodaju so i voda.

Detaljnije

Jesenje plavo prskanje

25.09.2017
Jesenje plavo prskanje

Svi proizvodjači koji žele stabilne, redovne i kvalitetne prinose voća tokom naredne godine morali bi preduzeti meru jesenjeg plavog prskanja u svojim zasadima. Pri tome, treba imati u vidu da šteta pričinjena propuštanjem ili nekvalitetnim izvodjenjem postupka jesenjeg plavog prskanja ne može biti ispravljena u proleće. Ovome u prilog govori i činjenica da naši stručnjaci još od 2011. godine, preporučuju korišćenje uvećanih doza preparata za plavo prksanje i to za oko 30%.

Detaljnije

Zašto sve više ratara uzgaja TRITIKALE?

19.09.2017
Zašto sve više ratara uzgaja TRITIKALE?

Tritikale je hibridna sitnozrna žitarica nastala ukrštanjem dva strne žitarice iz različitog roda – pšenice i raži, od kojih je pokupio najbolje karakteristike. Ova relativno nova vrsta žita sve više je zastupljena i na našim oranicama. Tritikale je idealan za gajenje na područjima gde pšenica daje konstantno niske prinose i loš kvalitet zrna.  On je pogodan kao zamena ne samo ozime nego i jare pšenice jer ima brži početni porast i kraću vegetaciju. U planinskim područjima, tritikale može predstavljati potencijalni ozimi usev, gde su prinosi ozime pšenice i ozimog ječma neizvesni. U takvim oblastima, tritikale može zameniti i ekstenzivne sorte raži visokog stabla koje ne mogu u punoj meri da iskoriste lokalne kapacitete plodnosti zemljišta. Postoje jare i ozime sorte tritikalea.

Detaljnije

Ne rizikujte štetu i obavezno tretirajte seme pšenice

19.09.2017
Ne rizikujte štetu i obavezno tretirajte seme pšenice

Tretiranje semena pšenice fungocidima predstavlja neophodnu meru zaštite od štetnih činioca koji mogu naneti velike štete prinosima. Prema statističkim podacima tretirano sema donosi za oko 30% više prinosa u odnosu na ono koje nije prošlo tretman ili je on uradjen neadekvatno. Poljoprivredni proizvodjači koji koriste netretirano seme rizikuju pojavu bolesti na usevima pre svega bolesti glavnice na pšenici. Proizvod zaražen glavnicom je toksičan za ljude i životinje i ne sme se koristiti u ishrani.

Detaljnije

Poljoprivredni radovi u septembru

05.09.2017
Poljoprivredni radovi u septembru

Početkom septembra polako ispraćamo leto, a dočekujemo jesen. Noći su svežije, dani kraći i nema više velikih vrućina. Priroda menja svoj izgled, a za povrtare i vinogradare septembar je mesec berbe. Ratari nastavljaju sa setvom uljane repice, deteline i trava. U prvoj polovini septembra počinje jesenje-zimsko oranje zemljišta predvidjenog za prolećnu setvu. Beru se rani hibridi kukuruza, suncokret i soja. Takodje, vrše se pripreme za ozime useve - pšenicu, ječam, ovas i raž. Završavaju se radovi na uredjenju zemljšta: ravnanje, podrivanje i kalcifikacija.

Detaljnije

Dobiti od jesenjeg djubrenja azotom u slučaju suše

28.08.2017
Dobiti od jesenjeg djubrenja azotom u slučaju suše

Jesenja primena azotnog djubriva na poljoprivrednim površinama pokazala se kao veoma korisna u slučaju suše. Naime, ako se zemljište na jesen kvalitetno nahrani azotnim djubrivom, jesenje i zimske padavine spuštaju ga dublje u zemlju što rezultira većim sadržajem vlage tokom sušnog perioda narednog leta a samo hranivo je dostupnije korenskom sistemu biljke.

Detaljnije

Zaštita kupusnjača u avgustu

22.08.2017
Zaštita kupusnjača u avgustu

Kupus, kelj, karfiol, brokoli, keleraba, kineski kupus, prokelj su povrtarske kulture koje spadaju u rod kupusnjača. U baštama našeg regiona najviše se gaji kupus. Naročito je zastupljena proizvodnja kasnog kupusa i ona predstavlja najveći deo ukupne količine kupusa koja se nadje na tržištu. Da bi ova proizvodnja na kraju dala dobar i kvalitetan rod, trebalo bi od početka sprovesti adekvatnu negu rasada, a to podrazumeva i zaštitu kupusa od štetočina.

Detaljnije

Omiljeno doba za srpske domaćine

15.08.2017
Omiljeno doba za srpske domaćine

Recepti za pečenje rakije se prenose s kolena na koleno. Nekada su to dobro čuvane tajne koje ponosni domaćini neće tako lako podeliti sa drugima. U Srbiji je tradicija pečenja rakije stara koliko i sama nacija. Najčešće i najviše se peče rakija od šljive, a kad rod podbaci peče se od čega god može. Evo pregleda nekoliko tradicionalno dobrih srpskih rakija.

Detaljnije

Hrana za tovne piliće - mali vodič

09.08.2017
Hrana za tovne piliće - mali vodič

Proizvodnja pilećeg mesa, tzv „brojler“, u stalnom je porastu kako u svetu, tako i na našim prostorima. Ukoliko ste se i vi odlučili da se upustite u gajenje pilića za tov, ovde možete saznati neke korisne informacije koje će vam pomoći da uz što manje troškove tržištu ponudite kvalitetno meso.

Detaljnije

Počinje berba lešnika

01.08.2017
Počinje berba lešnika

Vreme je za berbu odnosno prikupljanje lešnika. U zavisnosti od sorte i oblasti uzgoja taj period traje od kraja jula pa sve do kraja septembra - početka oktobra. Plodovi lešnika ne sazrevaju istovremeno pa se prikupljanje obavlja u više navrata. Pri tome treba voditi računa da plodovi budu potpuno zreli jer se u suprotnom gubi na kvalitetu. To ćemo znati ako se omotač lako odvaja od ploda i ako lešnici počnu masnovno da opadaju. Tada se može krenuti sa trešenjem stabla.

Detaljnije

Zaštita lubenice od grinja (paukova)

01.08.2017
Zaštita lubenice od grinja (paukova)

Malo ko se neće složiti da nema sladjeg osveženja po vrelim avgustovskim danima od sočne hladne kriške lubenice. Ona podstiče rad bubrega, a fosfor i kalcijum u njoj doprinose jačim kostima. Lubenica važi za najučinkovitijeg čistača organizma.Ipak, da bi se uživalo u kvalitetnim plodovima, potrebno je useve lubenice sačuvati od nekoliko čestih bolesti. Visoke temperature i niska vlažnost u poslednje vreme doprinele su pojavi tzv koprivine grinje (Tetranycus urticae) na lubenicama. U ovo doba godine, uz grinje (paukove), često se u usevima bostana mogu sresti i lisnie vaši.

Detaljnije

Zaštita maline posle berbe

17.07.2017
Zaštita maline posle berbe

U većini krajeva Srbije gde se uzgaja malina, berba je okončana ili se ubrzano privodi kraju. Obzirom da plodovi maline sazrevaju periodično, berba se odvijala u više navrata (od 10 do 15 puta) i trajala je više od četiri nedelje, tačnije od sredine juna do sredine jula. Nakon berbe, glavna briga malinara pored otkupne cene je i adekvatan transport i skladištenje (u hladnjačama za voće), kao i zaštita maline posle berbe. Prema procenama stručnjaka oko 40% roda gubi se dok malina stigne do krajnjeg kupca. Stoga je veoma važno da plodovi u najkraćem roku stignu od malinjaka do hladnjače.

Detaljnije

Saveti za pravilno zalivanje povrtnjaka

11.07.2017
Saveti za pravilno zalivanje povrtnjaka

Jedan od osnovnih uslova za visoke prinose i dobar kvalitet povrća jeste održavanje optimalne vlažnosti zemljišta. Nedostatak vode u zemljištu nepovoljno utiče na rast i razvoj biljaka i znatno smanjuje prinose. Proizvodnja povrća se zbog toga ne može ni zamisliti bez zalivanja i navodnjavanja.Povrtarske kulture imaju veće potrebe za vodom. Korenski sistem povrća najčešće se nalazi u površinskom sloju zemljišta gde rezerve vode brzo nestaju.

Detaljnije

Nahranite biljke preko lista

2017-07-03
Nahranite biljke preko lista

Biljke se mogu prihranjivati odnosno mogu usvajati hranjive materije i preko lista i drugih organa. Ovakva vrsta prihrane naziva se folijarno djubrenje i primenjuje se u situaciji kada su listovi biljaka dovoljno veliki da prihvate hranivo. Folijarno djubrivo se primenjuje u koncentraciji vodenih rastvora prema uputstvima proizvodjača u zavisnosti od vrste djubriva i useva.

Detaljnije

Hrabro izadjite na crtu insektima

26.06.2017
Hrabro izadjite na crtu insektima

Deo Evrope u kom se nalazi Srbija, ima umerenu kontinentalnu klimu - hladne, oštre zime i topla, sve sušnija leta. Pošto insektima odgovara toplo vreme na našim prostorima, njihova pojava je ciklična upravo u ovom, toplom periodu godine.Ovaj problem posebno je izražen u ruralnim sredinama. Tako prvi letnji dani označavaju i početak višemesečne bitke sa stajskim i kućnim muvama, žutim mravima, komarcima, bubašvabama i bubarusama. Ovi insekti mogu biti i nosioci nekih opasnih virusa i bolesti, tako da je važno sprečiti ili barem smanjiti njihovu pojavu. Pre nego što se suprotstavimo „neprijatelju“, najbolje je da vidimo sa kim zapravo imamo posla.

Detaljnije

Sušenje i baliranje sena

19.06.2017
Sušenje i baliranje sena

Sušeno seno predstavlja veoma značajnu kabastu hranu za prehranu stoke, naročito preživara i kopitara kojima služi kao osnovna hrana. Ovo hranivo može se koristiti tokom cele godine, a najveći značaj ima u zimskom periodu. Kvalitetno seno sadrži proteine, ugljene hidrate, sirove masti, minerale i vitamine. Na to utiče više faktora kao što su klimatski uslovi, sastav zemljišta, primena različitih agrotehničkih preparata, vrsta biljaka, kao i momenat, visina kosidbe i način sušenja.

Detaljnije

Totalni herbicidi – Glifosav

12.06.2017
Totalni herbicidi – Glifosav

Totalni herbicidi (totali) su neselektivni herbicidi koji se koriste za suzbijanje jednogodišnjih i višegodišnjih travnih i širokolisnih korova, kao i korova sa dubokim korenom (gomolji i rizomi). Upotrebljavaju se u voćnjacima i vinogradima, nepoljopivrednim i industrijskim površinama (suvi kanali, pruge...). Oni deluju kontaktno i služe da se tretirana površina u potpunosti očisti od svih izniklih korova.

Detaljnije

Korovi u soji

05.06.2017
Korovi u soji

Borba izmedju korova i soje za vodu i hranjive materije je uvek žestoka i neizvesna. Čini se da se izmedju grubih i otpornih korova i nežne soje vodi neravnopravna bitka. Zato soji treba pomoći jer je u pitanju osetljiva biljka koja sporije raste i nije je lako zaštititi. Upotreba odgovarajućih herbicida otuda je od izuzetne važnosti. Osnovno prskanje soje posle setve odnosno pre nicanja je odlična preventiva ali ne garantuje potpuno rešenje problema.

Detaljnije

Zaštita voćaka u junu

29.05.2017
Zaštita voćaka u junu

U maju mesecu obično najveći broj bolesti i štetočina napada stabla voćaka. Česte kiše, visoke temperature i povećana vlažnost dodatno stvaraju pogodne uslove za rast i razvoj gljivičnih oboljenja i insekata. Zbog toga, baš u ovom periodu, potrebno je posvetiti najveću pažnju suzbijanju ovih neželjenih gostiju u voćnjacima.Prvo prskanje se izvodi odmah posle cvetanja. Preporuka je da se tada upotrebe kombinovana sredstva, kojima se istovremeno suzbijaju štetočine i gljivične bolesti.

Detaljnije

Djubrenje breskve

23.05.2017
Djubrenje breskve

Breskvu nazivaju ružom medju voćkama, što zbog prelepog cveta, što zbog božanstvenog ukusa. Ona zaista pripada porodici ruža, a u Kini odakle potiče smatraju je simbolom besmrtnosti i dugovečnosti. Iz Persije u Evropu breskvu donosi Aleksandar Makedonski i ona je danas posle Kine najveći proizvodjač ovog voća, u čemu prednjači Italija.

Detaljnije

Mali vodič: vrste i način upotrebe veštačkih djubriva

15.05.2017
Mali vodič: vrste i način upotrebe veštačkih djubriva

Djubriva su neophodan dodatak u prehrani biljaka. Koriste se kako bi se poboljšao rast i razvoj poljoprivrednih kultura i povećali kvalitet i količina prinosa.Osnovna podela djubriva je na organska (biljnog ili životinjskog porekla) i neorganska djubriva, koja su sačinjena od različitih minerala i dodatnih supstanci.Djubrenje se vrši pre setve i tokom rasta biljaka.

Detaljnije

Jagode - ukusne i zdrave ali nežne

2017-05-08
Jagode - ukusne i zdrave ali nežne

U maju počinje prva berba jagoda. Pored sočnog i bogatog ukusa, jagode su veoma zdrave, odličan su oksidant, pozitivno utiču na krvotok i smanjuju rizik od nastanka hroničnih srčanih bolesti. Obiluju vitaminom C, blagotvorno deluju na oči i kožu, te sprečavaju prevremen nastanak bora. Takodje, utiču na smanjenje lošeg holesterola, regulišu krvni pritisak i pozitivno utiču na probavu.

Detaljnije

10 pravila za uzgoj kvalitetnog paradajza

01.05.2017
10 pravila za uzgoj kvalitetnog paradajza

Paradajz je omiljeno povrće na trpezi mnogih naroda. Pored izuzetne arome, pripisuju mu se i lekovita svojstva. Preporučuje se u dijetama obolelih od reume, gihta, kao i srčanih i bubrežnih bolesti. Potiče iz južne Amerike. Predak paradajza bila je zeljasta biljka sitnih zelenih plodova koja je uspevala na Peruanskim planinama dok se tačan datum njegovog kultivisanja ne zna. Ono što je sigurno je da ga je u Evropu doneo španski istraživač Kortez 1521.god.

Detaljnije

Herbicidi za suzbijanje korova u kukuruzu

24.04.2017
Herbicidi za suzbijanje korova u kukuruzu

Korovi su neizostavni pratioci gajenih biljaka. Izmedju njih se vodi stalna borba za svetlost, hranu, vodu i prostor što može dovesti do smanjenja prinosa, lošijeg kvaliteta i gušenja gajenih useva. Osim pogubnog uticaja na gajene biljke, korovi imaju loše posledice i po samo zemljište jer snižavaju temperaturu, smanjuju količine vode, kao i hranjivih materija u zemljištu.

Detaljnije

Ove biljke nikako ne sadite jedne pored drugih

2017-04-17
Ove biljke nikako ne sadite jedne pored drugih

Svi ljubitelji biljaka i oni koji se njima bave slažu se da su biljke veoma slične ljudima. I biljke se, kao i mi, bolje osećaju i brže napreduju okružene vrstama koje imaju slične osobine i potrebe. Ovo pravilo odavno se koristi u povrtarstvu i ratarstvu. Postoje biljke sa kojima nikada ne možete pogrešiti jer se odlično slažu sa svim ostalim stanovnicima bašte i čak podstiču njihov rast. Takve su majoran, origano, kopriva, maslačak, kamilica, hrast...

Detaljnije

Korisni saveti za uspešno odgajanje pilića

10.04.2017
Korisni saveti za uspešno odgajanje pilića

U današnje vreme sve više pažnje posvećuje se biološki vrednijoj ishrani, pa je i pileće meso sve „popularnije“ medju pobornicima zdravog načina života.Termin „tov“ pilića podrazumeva način držanja, hranjenja, pojenja i zaštite zdravlja pilića u odredjenom vremenskom periodu, kako bi se dobilo kvalitetno pileće meso. Kvalitet pilećeg mesa zavisi od uslova života, vrste i načina ishrane i dužine tova. Bolji kvalitet se svakako dobija kada se pilići puštaju napolje, hrane pretežno žitaricama i tove dovoljno dugo. Takvo meso je znatno skuplje i više cenjeno  na tržištu hrane.

Detaljnije

Setva u APRILU

03.04.2017
Setva u APRILU

U aprilu počinje puna povrtarska i ratarska sezona, pa posla uvek ima na pretek. Preporučujemo vam da se na vreme opremite svim što vam je potrebno kako biste stvorili sve preduslove za uspešnu setvu i dobre prinose. Odaberite kvalitetna i dokazana semena i sadnice proverenih domaćih i svetskih proizvodjača, djubrivo i sredstva za zaštitu bilja. U preko 40 „Ratar“ maloprodajnih objekata pronaći ćete sve što je neophodno za dobar rod.

Detaljnije

Sredstva za zaštitu bilja

27.03.2017
Sredstva za zaštitu bilja

Bolesti i štetočine kod uzgoja poljoprivrednih kultura mogu naneti velike štete i umanjenje prinosa kako kod organizovane, tako i kod proizvodnje za sopstvene potrebe. Da bi se ovo izbeglo neophodno je preduzeti odredjene mera zaštite odnosno primeniti odgovarajuća sredstava za zaštitu bilja. Ove mere mogu biti preventivne, pre pojavljivanja štetočina i kurativne koje se primenjuju u vreme napada odredjene štetočine ili pojave bolesti.

Detaljnije

Ishrana junadi u tovu

20.03.2017
Ishrana junadi u tovu

Za organizovanu proizvodnju mesa kada su u pitanju goveda, najviši se koriste junad (od 6 meseci od 2 godine) jer prilikom tova koriste velike kolčine kabaste hrane i ostvaruju visoki dnevni prirast. Medjutim, za dobar tov mora se pažljivo isplanirati kako količina i balans kvalitetne kabaste hrane, tako i koncentrovane hrane. Pri tome za tov su pogodnija muška grla koja nisu kastrirana zbog bržeg rasta i iskorištenosti obroka. Osnovu ishrane treba da čine seno, kukuruzna silaža i koncentrat.

Detaljnije

Prolećna setva – dobro seme obavlja pola posla

13.03.2017
Prolećna setva – dobro seme obavlja pola posla

Stiglo je vreme za prolećnu setvu. Za sve koji se u ratarstvo upuštaju prvi put, ali i za iskusne ratare ključno pitanje svakog proleća je kako da setva bude što uspešnija. Postoji nekoliko važnih stvari na koje bi pre setve trebalo obratiti pažnju. Preduslovi uspešne setve sa bogatim prinosima najpre su adekvatna obrada i priprema zemljišta, zatim pažljiv odabir semena i djubriva i na kraju promene ratarskih kultura svake godine.

Detaljnije

Iskoristite prednosti online kupovine

06.03.2017
Iskoristite prednosti online kupovine

Internet je doneo pravu revoluciju u način na koji kupujemo. Zbog brojnih prednosti online kupovine sve više ljudi se odlučuje da pazari preko online šopa u odnosu na tradicionalni način kupovine.I poljoprivredna apoteka „Ratar“ omogućila je svojim korisnicima da jednostavno, brzo i sigurno naručuju proizvode preko naše online prodavnice. Ukoliko imate nedoumice oko online kupovine, ove informacije biće vam od izuzetne koristi.

Detaljnije

Borba protiv korova
Herbicidi i njihovo dejstvo

27.02.2017
Borba protiv korova <br>Herbicidi i njihovo dejstvo

Korov može naneti veliku štetu prinosima sa voćnjaka, povrtnjaka i drugih poljoprivrednih površina. Pored toga, pojedine korovske biljke mogu biti otrovne i štetne po zdravlje ljudi i stoga je neophodno njihovo preventivno suzbijanje. Neke korovske vrste su veoma otporne i nije ih lako uništiti. U Srbiju su najrasprostranjenije korovske biljke divlji sirak, palamida, zubrača, ambrozija. Za uništavanje korova i štetnih biljaka koriste se različiti herbicidi. Naziv hebricid potiče od latinske reči herbi (biljka) i cedare (uništiti).

Detaljnije

Bez njih se ne može
Veštačka djubriva za rast i dobre prinose

20.02.2017
Bez njih se ne može <br>Veštačka djubriva za rast i dobre prinose

Zemljoradnja umnogome zavisi od upotrebe kvalitetnog djubriva. Zato vodeći računa o svrsi i nameni proizvodnje treba odabrati onu vrstu djubriva koja je najoptimalnija za kulturu koja se gaji. Ddubriva se dele na organska i veštačka odnosno neorganska djubriva. Organsko djubrivo čine organske materije biljnog i životinjskog porekla dok se veštačko djubrivo dobija kombinacijom različitih supstanci i minerala koje podstiču razvoj i rast biljaka.

Detaljnije

Ishrana pilića za tov

11.02.2017
Ishrana pilića za tov

Ishrana pilića za tov - brojlera podrazumeva izbalansirane i kvalitetne obroke koje će garantovati maksimalne rezultate i profitabilnost. Smeše za ishranu moraju obilovati hranljivim materijama: belančevinama, aminokiselinama, masnim kiselinama, vitaminima, mineralima i drugim neophodnim sastojcima. Pilići za tov mogu se hraniti sopstvenim smešama, fabričkim smešama ili kombinovano.

Detaljnije

Kako odabrati smešu za ishranu svinja

11.02.2017
Kako odabrati smešu za ishranu svinja

Ishrana predstavlja jedan od najznačajnijih faktora u svinjarstvu. Ako se ovome doda činjenica da troškovi za ishranu optimalno iznose izmedju 50-70% svih izdataka, nije ni čudo što ovom pitanju svi uzgajivači moraju posvetiti posebnu pažnju.

Detaljnije

Brendovi

 

 

RS AGRAR GROUP 2013

 

Bulevar Mihaila Pupina 10 i, Beograd

Novi Beograd

 

Politika privatnosti

Ova web stranica ne koristi kolačiće. Politika privatnosti

Pravilnik o reklamacijama

 

 

 

Novosti

 

Tražimo poslovne prostore u sledećim mestima:

NOVI SAD

PANČEVO

LAĆARAK

PETROVARADIN

BEOGRADSKE PIJACE

IRIG

SREMSKI KARLOVCI

BARAJEVO

SREMSKA KAMENICA

 

Za sve dodatne informacije pozovite sledeće telefone:

022/480-417; 022/480-412;

Pratite nas


DESIGN | TEKOMS